Rozkódovanie jesenného INOVIA Startup Fóra + FOTOGALÉRIA

Zmeškali ste byť s nami? Nevadí, prinášame vám prehľad nabitého programu.

Jesenné Startup Forum, ktoré sa konalo 5. októbra v Novej synagóge v Žiline, bolo viac než len ďalším inovačným podujatím. Bola to príležitosť pre účastníkov získať cenné rady, inšpiráciu a nové kontakty v oblasti umelej inteligencie, no code technológií a tech startupov.

Čo sme teda zažili?

✅ #nocode #ai, vytvorenie appky priamo na pódiu chalanmi z Kiuub

✅ výborné prezentácie 5 startupov a prospešných platforiem

✅ špeciálny hosť Jakub Šuster predstavil elv.ai

✅ sparring playbook objasnil Roman Žňava

✅ osobné konzultácie poskytli Slavo Tuleya a Martin Nemeček

✅ sloboda pohybu v priamom prenose od chalanov zo Strong Power

✅ chutný catering od FRICKO brothers

✅ perfektné moderovanie a ukočírovanie celej akcie našim CEO Vlastom Kociánom

Chcete podrobnosti? Nech sa páči.

Cesta startupu v AI a no code svete

Jedným z najväčších prínosov podujatia bolo predstavenie sveta AI a no code chalanmi z Kiuub. Slavo Tuleya, Kiuub, VC & Boring Biz Investor a autor newslettera Caffeine Capitalist, objasnil svet no code technológií. Martin Nemeček, Kiuub a no code evanjelista, prezentoval spôsoby, ako vytvoriť koncept tech startupu za krátky čas a priamo na pódiu vytvoril appku.

Pred pár mesiacmi ma Vlasto Kocián vyzval: “Martin, ak no code funguje tak rýchlo, ako hovoríš, dám ti 30 minút na vytvorenie aplikácie na pódiu.”

Túto výzvu som prijal a veril, že 30 minút bude dosť na vytvorenie jednoduchej aplikácie. A presne to sa stalo.

Na INOVIA Startup Fóre v Žiline som zostavil no code aplikáciu. Stačilo vložiť vaše údaje a aplikácia vám okamžite poslala PDF životopis na váš e-mail a zároveň vytvorila motivačný list prispôsobený pozícii, na ktorú sa prihlásite.

Vytvoriť aplikáciu za 30 minút pred viac ako 60 účastníkmi startupovej a podnikateľskej komunity nebola prechádzka ružovým sadom (najmä keď som mikrofón držal v druhej ruke). Ale so Slavom Tuleyom po mojom boku sme to zvládli a ľudia to mohli hneď vyskúšať.

Čo by som chcel povedať na záver? No code je tu nadlho. Nezanedbajte ho.

Martin Nemeček

Príbehy 5 Startupov

V bloku venovanom inšpiratívnym startupom mali účastníci príležitosť zoznámiť sa s piatimi startupmi a ich príbehmi. Títo odvážni podnikatelia predstavili svoje projekty a ukázali, ako sa dá transformovať inovatívna myšlienka na úspešný startup. Doplnením boli interaktívne diskusie a otázky priamo z publika cez aplikáciu SLI.DO.

Zaujímavú platformu pre startupistov sparring playbook, ktorú predstavil Roman Žňava, si startupisti vedia zadarmo stiahnuť a vyplniť templaty základných právnych dokumentov, ktoré sú právnikmi pravidelne upravované, aby zostali up-to-date.

Elfovia proti trollom

Podujatie sa nezaobišlo bez špeciálneho hosťa. Jakub Šuster predstavil projekt modernej technológie umelej inteligencie elv.ai, ktorý bojuje proti dezinfomáciám a nenávisti na internete s využitím AI. Jeho príbeh ukázal, ako technológia môže slúžiť k pozitívnym a prospešným cieľom.

Celým programom nás sprevádzal Vlasto Kocián, CEO INOVIA.

Bolo to super – veľmi si užívam takéto akcie – nabíjajú ma neskutočnou energiou. Už teraz sa teším na ďalšiu akciu.

Diskusie a networking

Po bohatom programe nasledoval čas na diskusie a networking. Účastníci mali možnosť stretnúť sa so špičkovými odborníkmi a konzultovať s nimi svoje nápady a projekty. Bola to príležitosť na získanie nových kontaktov aj budovanie vzťahov v startupovej komunite.

Fotogaléria

Ale nešlo by to bez VÁS!

Startup Forum bolo výnimočné a plné príležitostí. Tí, ktorí sa ho zúčastnili, mali možnosť získať nové perspektívy, inšpiráciu a spojenia. Svet umelej inteligencie, no code technológií a tech startupov je plný možností a nových horizontov. Ak ste to zmeškali, nezabudnite sa zúčastniť nabudúce!

Všetkým pozvaným hosťom, rečníkom a účastníkom VEĽKÁ VĎAKA!

🙏 Špeciálne ďakujeme aj partnerom podujatia Gentlejam (luxusné džemy a omáčky), Strong Power (za masáže), fotografovi Petrovi Sukeníkovi a kameramanke Tereze Kaveckej. 🙏


Ďalšie informácie

Aký je rozdiel medzi Startup Forum a Startup Workshop?

Startup Forum organizujeme dvakrát do roka ako väčší event pre startupovú komunitu nielen Žilinského kraja.

Popri tom na pravidelnej mesačnej báze prebieha Startup Workshop ako otvorené podujatie organizované so zámerom budovať komunitu zaujímajúcu sa o startupy.

Prečítajte si viac o jednotlivých stretnutiach Startup Workshop a Startup Forum.

Zdieľajte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *