Čo všetko sme prebrali na druhom stretnutí INOVIA Startup Fóra #2

Postupne sa rozrastajúcu startupovú komunitu žilinského regiónu obohatili noví členovia, s ktorými sa od začiatku rozprúdila podnetná diskusia o startupovom svete a startupovej realite na Slovensku. 

V stredu 25. januára sme sa opäť stretli na INOVIA Startup Fóre, tentoraz už v nových priestoroch Univerzitného vedeckého parku na Žilinskej univerzite (prvá budova od zastávky MHD Žilinská univerzita).

Vypočuli sme si príbeh výroby detských bicyklov od Vladimíra Hučka z Banskej Bystrice. Devonic Former je odrážadlo a 2 bicykle v jednom, čiže bike, ktorý rastie spolu s dieťaťom. Potom sme spoločne „feedbackovali“ vypracované lean canvas troch začínajúcich startupov, o ktorých obsahu vám zatiaľ nemôžeme nič bližšie prezradiť (dozviete sa, keď nabudúce prídete 😊). 

Rozprávali sme sa aj o tom, čo by „Startup Fórumistom“ najviac pomohlo na ďalších stretnutiach INOVIA Startup fóra. Diskutovali sme aj o strastiach podnikania na Slovensku a o problémoch s dovozom komponentov a materiálov. Zhodli sme sa na tom, že práve dobre fungujúca startupová komunita vie pri rozbehu a prekážkach v podnikaní poradiť a poskytnúť potrebnú podporu.

Stále sa môžeš pridať aj ty!

Ak ťa zaujímajú inšpiratívne príbehy, chceš získať rady a tipy, ako postupovať so svojím nápadom alebo o Lean canvas, MVP, prototypoch atď., prípadne potrebuješ sprostredkovanie konzultácie s konkrétnym odborníkom či potenciálnym investorom a o kope ďalších vecí  – stále sa môžeš pridať aj ty.

Stačí si zodpovedať otázku: 

Čím viem prispieť ostatným členom startupovej komunity (skúsenosti, kontakty, nápady, …)? 

Daj nám o sebe vedieť a zaregistruj sa vyplnením tohto stručného prihlasovacieho formulára.


Sme Inovačné centrum INOVIA, ktoré pomáha podnikavým ľuďom zlepšovať svet. 🤝 🌍 🚀

👉 Dajte nám o Vás vedieť!

👉 Aj Vy môžete byť súčasťou inovačného ekosystému.

👉 A možno to bude práve Váš nápad, ktorý v budúcnosti zmení svet.


INOVIA Startup Forum je pravidelné otvorené podujatie organizované so zámerom budovať komunitu zaujímajúcu sa o startupy. V rámci Startup Fóra každý mesiac organizujeme Startup Workshop, na ktorom sa stretávajú podnikavci, ľudia so začínajúcimi a rozbehnutými startupmi s mentormi a skúsenými podnikateľmi s mysľami otvorenými pre spoluprácu a zdieľanie. Viac…

Zdieľajte

3 komentáre na “Čo všetko sme prebrali na druhom stretnutí INOVIA Startup Fóra #2

  1. Robert Galik Odpovedať

    Dakujem za update zo stretnutia, aspon takto som v obraze. Strasti podnikania na Slovensku a dovoz komponent , tot tema , skoda ze som sa jej nezucastnil.
    Financovnie – (granty , vyzvy , kretivne vouchere, …), vieme si s tym nejak realne pomoct , alebo je pre len vopred vybranych ziadatelov. Alebo je to aj pre tych co nemaju ziadne vyhody len par naivnych velkych oci …
    Mozno toto je jedna z tem pre nadchadzajuce stretnutia.

    Pripada do uvahy pre tych co sa nemozu zucastnit odvysielat aj online stream nap cez discord?

    • Veronika Kucková Odpovedať

      Dobrý deň, pán Gálik.
      Ďakujeme za spätnú väzbu a zaujímavé podnety. Pracujeme na tom, aby práve spomínané témy tvorili obsah ďalších stretnutí INOVIA Startup Fóra.
      Všetko ďalšie nájdete na startupovom fóre.

    • Michal Vavrík Odpovedať

      Kreatívny voucher – nikdy viac. Pre pár tisíc som skoro vyhorel behom pár týždňov. Našťastie ochotný a trpezlivý zamestnanec SIEA, ktorý mi venoval hodiny času, inak by som to nemal šancu dať. Príručky, manuály, rámce, tabuľky… všetko pre tých, ktorí v tom už behajú dlhú dobu a vedia ako na to a nechávajú si za to platiť. A však prečo nie, že?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *