iTranSys mení verejnú dopravu k lepšiemu. Teraz oslavuje víťazstvo v súťaži startupov na Ynovate Feste!

Verejná doprava s nízkymi nákladmi a spokojnými cestujúcimi. Slovenský startup iTranSys, zameraný na optimalizáciu verejnej dopravy, sa stal víťazom prestížnej startupovej súťaže organizovanej v rámci Ynovate Festu. Teraz ho čaká cesta do Silicon Valley, najžiadanejšej startupovej destinácie na svete. Špeciálnu cenu poroty si odniesol olomoucký projekt Pozemkov.cz, online vyhľadávač a porovnávač pozemkov v celej ČR.

Tretí ročník Ynovate Festu, najväčšieho festivalu inovácií v českých a slovenských regiónoch, sa konal vo štvrtok 23. mája v Olomouci. Tohtoročný ročník sa tematicky zameral na startupy a život v nich. Ponúkol pestrý program plný inšpiratívnych prednášok a workshopov, na ktorom sa zúčastnilo viac ako dvesto návštevníkov.

„Základnou myšlienkou rozvoja je zmena myslenia a spolupráca, čo sú dve oblasti, v ktorých členovia siete Ynovate robia maximum.”

Súťaž startupov sa tešila veľkému záujmu, porota vyberala z desiatich top startupov Česka a Slovenska. Víťazný projekt iTranSys ponúka optimalizáciu dopravných procesov a plánovanie cestovných poriadkov s pomocou umelej inteligencie. Ich riešenie vie nájsť najvhodnejšie trasy vozidiel, znižovať náklady a zvyšovať spokojnosť cestujúcich. „Možno to pre divákov nie je až taká atraktívna téma, pretože optimalizácia dopravy je komplikovaná, komplexná vec, ale vidíme, že to, čo sme dosiahli, malo na festivale úspech a z toho máme veľkú radosť,“ povedal po vyhlásení Martin Jančura, riaditeľ iTranSys. Na cestu do Spojených štátov amerických sa teraz veľmi teší. „Určite nám to pomôže, rozšíri obzory a tešíme sa na inšpiráciu. Bude to skúsenosť, ktorá nám môže pomôcť v expandovaní na nové trhy,“ doplnil.

Ynovate Fest sa po Liberci a Zlíne tentoraz konal v Olomouci, v priestoroch Domu U Parku a organizovalo ho Inovačné centrum Olomouckého kraja. Festival prepája inovačné centrá spojené do siete Ynovate, ale aj startupy, investorov, expertov či zástupcov biznisu, akademickej i verejnej sféry a ponúka bohatý program plný prednášok, workshopov a súťaží.

Ynovate je sieť českých a slovenských inovačných centier s medzinárodným dosahom, ktorá stavia na zdieľanom špičkovom know-how. Jej členovia sú zárukou kvality služieb pre firmy, ktoré chcú uspieť na globálnych trhoch. Spoločne sme silnejší. Vďaka našim službám majú inovatívne firmy z Českej a Slovenskej republiky jednoduchšiu cestu k úspechu.

Zdroj: Tlačová správa (Svet priemyslu)

Žilinské Inovačné centrum INOVIA je členom siete YNOVATE od septembra 2023.
Prečítajte si viac v článku INOVIA sa stala prvým slovenským členom siete Ynovate.

Vlastimil Kocián, riaditeľ Inovačného centra INOVIA, o benefitoch členstva v sieti Ynovate povedal:

“Pre nás a našich klientov sila spočíva v synergii, spolupráci a spoločnom/zdieľanom know-how.
Naše členstvo v sieti Ynovate prináša množstvo výhod, ktoré nám okrem iného umožňujú dosahovať významné úspechy. Najnovším príkladom je žilinský startup iTranSys, ktorý nedávno triumfoval na Ynovate Fest a získal miestenku do Silicon Valley.
Vďaka podpore inovatívnych firiem na ceste k globálnemu úspechu môžeme uspieť vo svete plnom výziev.
Okrem toho nám Ynovate poskytuje prístup k expertom, konzultáciám a mentoringu, čo je kľúčové pre náš rast a inovácie.”

Zdieľajte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *