Startup Workshop #8 – aj neúspech startupu je cenná lekcia

Niekedy sa stane, že pri rozbehu startupu ide všetko podľa plánu, no potom začnú problémy, ktoré sa napriek všetkej snahe nepodarí prekonať. Silný príbeh o takomto raketovom rozbehu a následnom strmom páde nám na Startup Workshope #8 objasnil Andrej Vozárik – spoluzakladateľ a bývalý CEO startupu DronREALITY.

Sľubný rozbeh…

Andrej odjakživa túžil podnikať a riadiť si svoj život sám. V roku 2021 Andrej spolu s dlhoročným kamarátom založili startup DronREALITY, ktorý sa venoval hlavne leteckým vizualizáciám stavieb.

Už o pár mesiacov neskôr získali ako spoluzakladatelia startupu DronREALITY cenu za najlepší startup v súťaži Parádní nápad 2022 a predstavili svoj projekt na Unique Summite v Brage v Portugalsku. Podarilo sa im získať prvých investorov a všetko bolo na dobrej ceste k raketovému štartu ich podnikania.

Problémy a ukončenie…

No potom nastali problémy za oponou medzi oboma spoluzakladateľmi, ktoré Andrej zhodnotil slovami: podiely, paranoja, obviňovanie. Situácia sa len zhoršovala, došlo k zrade dôvery a sabotážam. A tak prišiel koniec sľubného biznisu v decembri 2022, 

„Po dvoch zaujímavých rokoch som opustil projekt DronREALITY ktorý som spoluzakladal, plný skúseností a energie posúvať svoje nové projekty vpred. Nie vždy sú cesty priame a situácia sa dokáže rýchlo meniť. Ľudia a ich plány sú často odlišné a v určitom momente je lepšie sa rozísť.“ 

Andrej Vozárik

Andrejove skúsenosti sú dobrou inšpiráciou pre budúcich podnikateľov, na čo všetko je potrebné dať si pozor. Vývin startupu DronREALITY bola poriadna jazda, no získané skúsenosti ho posúvajú ďalej.


Zaujímajú ťa podobné príbehy?

Chceš zdieľať svoj príbeh?

Neváhaj a pridaj sa do startupovej komunity!

Startup Workshop je otvorené podujatie organizované so zámerom budovať komunitu zaujímajúcu sa o startupy. Pridať sa môže ktokoľvek, stačí si zodpovedať otázku: Čím viem prispieť ostatným členom startupovej komunity?

Prečítajte si viac o jednotlivých stretnutiach Startup Workshop a Startup Forum.

Zdieľajte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *