Máme víťazov súťaže Startup Weekend Žilina

Ako uskutočniť svoj nápad, vybrúsiť ho a urobiť progres, rozbehnúť svoj projekt za jeden víkend a popri tom získať cenné rady a kontakty? Toto všetko priniesol 9. ročník súťaže Startup Weekend Žilina. Najväčšie startupové podujatie v Žiline sa konalo od 11. do 13. novembra 2022 v priestoroch Biznis centra Poštová 1.

Intenzívne strávený víkend patril profesionálom, nadšencom, expertom, a najmä všetkým tým, ktorí majú to najdôležitejšie – nový nápad na produkty, služby či projekty alebo biznis, ktorý chcú vybudovať. Účastníci zažili 54-hodinový maratón plný inovácií, kreativity a networkingu, získali priestor na zloženie tímu, realizáciu nápadu a vytvorenie prototypu.

Pri procese im radila skvelá zostava mentorov so znalosťami z oblastí biznis developmentu, marketingu, technológií, škálovania firmy, investícií, práva a technológií. V nedeľu svoje projekty súťažiaci odprezentovali porote zloženej z úspešných podnikateľov a investorov.

Celkovo sa predstavilo 17 nápadov, z ktorých 8 nápadov vytvorilo tímy a v plnom zápale boli tiež 2 detské tímy. Víťazi si odniesli ceny, ktoré sa im ďalej zídu v napredovaní s ich projektmi a kopu ďalšej podpory.

And the winner is…

Ocenenia získali:

  1. miesto: Herbovka
  2. miesto: Carameet
  3. miesto: eFarming

Detské tímy:

  • Aluclo
  • Star School

Star School pracovali na projekte lepšej školy. Pain, ktorý má riešiť Star School je málo zaujímavá výučba / veľa výučby. Riešenie je vo vytvorení nového konceptu výukového materiálu a jeho sprostredkovaní, prostredníctvom moderných technológii. Tak aby bolo učivo interaktívne a multimediálne. Star School dostali cenu za projekt s výrazným social impact.

Aluclo si posvietilo na plechovky. Áno. Počuješ dobre. Stalo sa Ti už, že si otvoril plechovku, no nechcel alebo si ju nemohol celú dopiť? Prípadne že si vypil osu? Alebo si otvoril konzervu so žrádlom pre mačky a nemáš ju ako uskladniť? Presne tieto issues rieši Aluclo – sada silikónových tesniacich vrchnákov na dané rozmery plechoviek a konzerv. Aluclo dostalo cenu za projekt s najlepším biznis plánom.

3️⃣

Na treťom mieste sa umiestnil tím eFarmers.

eFarmers je platforma, ktorej cieľ je zabezpečiť prepojenie, férové nastavenie a dodržanie kontraktu medzi farmárom a spotrebiteľmi a tak pomôcť discruptovať tradičný potravinársky supply chain. eFarmers rieši problém špecificky primárne pre indicky trh a okolitý region.

2️⃣

Na druhom mieste sa umiestnil tím Carameet.

Carameet je sponzor-centrická event management appka, ktorá má za cieľ efektívnejšie prepojiť trojuholník eventová agentúra – partner (brand) – účastníci eventu s focusom práve na vzťah partner a účastník.

1️⃣

Na prvom mieste sa umiestnil tím Herbovka

Herbovka má za cieľ prepájať vlastníkov nevyužitých pozemkov a záujemcov o záhradníčenie. Je to teda p2p garden-lending platforma. Motiváciou Herbovky je podporiť rozvoj drobného bio-hospodárstva a potravinovú udržateľnosť.

Poďakovania

Ešte raz ďakujeme našim mentorom: Slavo Tuleya, Martin Macík, Tibor Slavkovský, Zlatica M. Stubbs, Tony Dúbravec, Karol Kocúr, Dušan Koutný, Deon Linde, Richard Fekete, Lukáš Lani, Marián Pavlus, František Duchoň, Peter Bako a Alexandra Guttmann za ich drivovanie tímov cez víkend.

Rovnako ďakujeme porotcom: Vlasto Kocián, Katarína Morvai, Michal Káčerík, Ondra Smýkal a Rasťo Krivý za spätnú väzbu tímom a objektívne hodnotenie. A samozrejme za čas a ochotu.

Všetky ďalšie info, foto a video nájdeš tu:

Zdieľajte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *