Obľúbené startupové podujatie je späť. STARTUP WEEKEND ŽILINA sa po dvojročnej pauze opäť vracia!

For description of event in English and tickets purchase go to the Techstars event page. The event will be multilingual. Pre slovenský popis podujatia čítajte ďalej.

STARTUP WEEKEND Žilina je späť. Po dvojročnej pauze sa uskutoční 9. ročník známeho podujatia.

Žilina (11. – 13. novembra 2022) – Po dvojročnej COVID-om vynútenej prestávke sa do Žiliny opäť vracia najväčšie startupové podujatie – STARTUP WEEKEND ŽILINA. Priestory Biznis centra Poštová 1 budú celý víkend patriť profesionálom, nadšencom, expertom, ale aj tým, ktorí majú to najdôležitejšie, a to je myšlienka na biznis ktorí chcú vybudovať. To najlepšie však je – súčasťou Startup Weekend Žilina môžeš byť aj ty! 

Druhý novembrový víkend sa v priestoroch Biznis centra (office Certicon) na Poštovej 1 po dlhšej pauze uskutoční už v poradí 9. ročník podujatia STARTUP WEEKEND ŽILINA. Intenzívny 54-hodinový maratón plný inovácií, kreativity a networkingu opäť privíta dychtivých účastníkov s novými nápadmi na produkty, služby či projekty. Počas troch dní dostaneš priestor na zloženie tímu, realizáciu nápadu, vytvorenie prototypu a následnú možnosť odprezentovať svoj projekt porote zloženej z úspešných podnikateľov a investorov.

Piatok večer a nedeľné popoludnie sú určené aj širokej verejnosti, ktorá má príležitosť podujatie spoznať, vypočuť si prezentácie nápadov – a nakoniec v nedeľu vidieť kam sa tímy s realizáciou nápadov dostali. Nedeľa je zakončená hodnotením poroty, ktorá hodnotením vopred známych kritérií – customer validation, execution & design, business model vyberie víťazné tímy. 

Bohatý program plný príležitostí, ktoré len tak nezažiješ

Za jediný víkend stihneš v sebe objaviť svoje limity, získaš nové príležitosti, nadobudneš cenné skúsenosti a zažiješ atmosféru skutočnej tímovej práce. Podujatie sa začína v piatok večer úvodným warm-upom a zoznámením sa s účastníkmi, odborníkmi z praxe a porotou. Následne idea makeri predstavia svoje nápady a vzápätí vytvoria tímy, s ktorými sa pustíš do trojdňovej výzvy – od tvorby odchodného modelu cez prototypovanie, až po obhájenie projektu na trhu.

Celú sobotu budú účastníkom radiť ostrieľaní mentori z oblasti biznisu, technológií a marketingu, ktorí sú pripravení pomôcť každému tímu a odovzdať im svoje skúsenosti. Tešiť sa môžete napríklad na špecialistu pre začínajúcich podnikateľov Richarda Feketeho (Slovenská sporiteľňa), marketingového odborníka Petra Baku (Certicon), predsedu národného centra robotiky a profesora STU a FEI Františka Duchoňa, odborníka na investície Mariána Pavlusa (Robeco), technologického experta a zakladateľa úspešného startupu Orderlord Dušana Koutného a mnoho ďalších.

Podľa spoluorganizátora Daniela Harceka je podujatie jedinečné kombináciu sprostredkovaných skúseností od mentorov a sústredením úsilím na prácu: „Je to vzácna možnosť získať spätnú väzbu od úspešných z praxe. Veď kto poradí lepšie, ako tí, ktorí si tým už preskákali? Účastníci sa môžu tešiť aj na Lean canvas workshop, ktorý poskytne metodický rámec na prácu počas tak krátkeho času. Rovnako How to pitch workshop, ktorý ich naučí ako pripraviť prezentáciu ktorá zaujme investorov. Mimo iného podujatie prináša nové priateľstvá, kontakty a biznis vzťahy. Veríme že aj tohto roku sa nájde dostatok účastníkov s ambíciou pretaviť ideu na živý projekt.“ 

Podujatie vyvrcholí v nedeľu odprezentovaním všetkých výsledkov tvorivej práce pred účastníkmi, investormi, podnikateľskými lídrami a odbornou porotou. Za tímovú prácu dostaneš cennú spätnú väzbu. Projekt, na ktorom sa budeš spolu s ostatnými podieľať môže byť natoľko atraktívny, že získa podporu od investorov. Potom už je na každom z účastníkov, ako sa chopí výsledkov z víkendu a vzniknutých príležitostí.

Poď do toho!

Zaži atmosféru STARTUP WEEKEND aj ty

Startup Weekend je podujatie, kde si môžeš na vlastnej koži vyskúšať, aké je to siahnuť si na dno svojich síl, ale naopak pocítiť aj radosť z úspechu. Je pre všetkých s kreatívnou dušou a chuťou sa zapojiť. Počas kreatívneho procesu budú pády a taktiež aj neistota a zmeny plánov, no taká je cesta k úspechu. Takýmto spôsobom sa formujú tie najlepšie projekty. Navyše pomoc mentorov progres tvojho tímu výrazne urýchli. Či vyhráš je už len na tebe, no najdôležitejšie je, že spoznáš kopec nových ľudí, získaš nové zručnosti a možno zistíš, že keď pracuješ pod tlakom tak dokážeš robiť divy. Rovnako, ako keď vznikajú diamanty. 

Zľava na lístky

Lístky je možné zakúpiť na: https://event.techstars.com/event/cE3x7TnmDq. Mal by si sa poponáhľať, počet miest je limitovaný! S použitím kódu EARLYSWZA22 do konca októbra získavaš 25% zľavu.

Ďalšie informácie

Podrobné informácie o podujatí nájdeš na stránke Techstars Startup Weekend Zilina.

And the winner is…

Viac v článku: Poznáme víťazov súťaže Startup Weekend Žilina

Zdieľajte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *