Festival inovácií – spíkri a ich témy pre samosprávy

Už čoskoro do Žiliny prinesie Festival inovácií – Inovačný rozvoj regiónov 2023 inšpiratívne popoludnie pre firmy, startupy a samosprávy. Predstavujeme Vám spíkrov a témy inováciami nabitého programu pre samosprávy.

Expo SMART riešení

13:00 – 15:00 hod.

Pre záujemcov je pripravená prezentácia SMART riešení = stánky firiem poskytujúcich SMART riešenia pre samosprávy.


DIGITÁLNA A ENERGETICKY EFEKTÍVNA SAMOSPRÁVA

15:00 – 17:00 hod.


Martina pôsobí ako produktová manažérka na oddelení inovácií a digitálnych služieb na Magistráte mesta Bratislava. Venuje sa najmä transformácii elektronických služieb Bratislavy, ako aj jej 17 mestských častí. Na práci v inovačnom tíme ju najviac baví mať možnosť vytvárať zmysluplné veci, zjednodušovať služby pre obyvateľov a obyvateľky Bratislavy a pozitívne ovplyvňovať, akým smerom sa uberá jej rodné mesto.

Jakub je produktový manažér Oddelenia inovácií. Venuje sa projektu bratislavskisusedia.sk, tvorbe webových stránok, máp, dizajnu a navrhovaniu procesov. Pre Bratislavu pracuje cez 4 roky, začínal na Oddelení vzťahov s verejnosťou a absolvoval program Bloomberg Harvard City Leadership Initiative. Zaujíma sa o mestá a ich rozvoj, urbanizmus, verejný priestor, dopravu a zeleň.


Martin sa v spoločnosti IPESOFT venuje aj municipálnym projektom, ktorých cieľom je optimalizácia energetického mixu.


V roku 2014 Rastislav založil s ďalšími šikovnými priateľmi občianske združenie „Partnerstvo pre MAS Dolný Liptov“, ktoré od roku 2015 nepretržite vedie vďaka dôvere všetkých členov občianskeho združenia (skrátene MAS alebo MASka Dolný Liptov).

Členovia komunity si elektrinu nielen vyrábajú, ale aj podľa momentálnych potrieb prerozdeľujú.


EMtest sa venoval parkovacím systémom. SMINN fotovoltike, elektronabíjačkám a manažmentu výroby a spotreby el. energie. Ladislav a Peter nám spoločne predstavia, ako sa tieto témy dajú prepojiť do zaujímavých municipálnych riešení.


Témou Petrovej prezentácie budú možnosti financovania digitálnych a IT projektov samospráv z grantových zdrojov Plánu obnovy, Programu Slovensko a ďalších dostupných zdrojov.


Môže samospráva využiť kapacitu IT expertov z firiem pre potreby projektov SMART samosprávy?

Vzhľadom na to, že rýchlorastúce IT odvetvie koncentruje takmer všetku dostupnú expertízu, je to jedno z mála efektívnych riešení pre mestá a obce. Navyše ajťáci vždy radi pomôžu s rozvojom miesta, kde žijú. Peter nám predstaví, ako na to.


www.festivalinovacii.sk

Ostaňte naladení s nami. Uvidíme sa už čoskoro.

Zdieľajte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *