Kto je medzi víťazmi medzinárodnej súťaže Startup Voucher #2022

Medzinárodná súťaž Startup Voucher #2022 pozná svojich víťazov. Finále sa uskutočnilo v Ostrave 24. novembra 2022 a poďakovanie si zaslúžia všetci zúčastnení. Ocenené startupové tímy sú zo Slovenska, Česka aj Poľska.

Finále sa uskutočnilo v priestoroch Moravskoslezského inovačního centra a nebolo len o oceňovaní a tlieskaní. Účastníci sa stretli s mnohými zaujímavými ľuďmi nielen zo startupov a organizácií na podporu podnikania, ale aj s investormi, mentormi, podnikateľmi a (budúcimi) partnermi. Finále bolo taktiež príležitosťou, ako ďalej rozvíjať cezhraničnú spoluprácu na startupovej scéne v trojuholníku miest a regiónov okolo Ostravy, Katowíc a Žiliny.

Z celkovo 90 prihlásených startupov sa do finále prepracovalo 14 tímov ► viac v článku: Poznáme finalistov medzinárodnej súťaže Startup Voucher #2022.

And the winner is…

  1. miesto: Twigsee (CZ) predstavuje softvérovú platformu, ktorá umožňuje monitoring osobného vývoja detí v materských školách.👦👧Ponúka aj individuálny prístup! Tento projekt získal aj Cenu verejnosti.
  2. miesto: The play.air (PL) predstavuje unikátne zariadenie a aplikáciu pre deti, ktorá odstraňuje rečové vady prostredníctvom gamifikácie!
  3. miesto: Startup cuid robí svet bezpečnejším miestom 🔑 Kľúčovou činnosťou je pre nich online bezpečnosť domova a malých a stredných podnikov.🔒

Okrem toho získali viaceré startupy tieto tematické vouchery:

👉 #InnovateYourProduct voucher od Dassault Systèmes poskytol 8 000 € na rozvoj startupu, licenciu na ich softvér a doplnkové služby tímu odborníkov ► tento voucher nebol udelený, málo fyzických produktov v rozvinutejšej fáze, ale spolupráca nadviazaná s TriCera, Veles Technology a Rowingo.
👉 #H2Medical voucher od H2 Global Group poskytol 8 000 € a spoluprácu na projektoch inovatívnej podpory predaja prostredníctvom 3D a VR nástrojov ► tento voucher získal startup VR Vitalis.
👉 #Contruction4.0 voucher od HSF System poskytol 8 000 € a ich licenciu na používanie jednotlivých aplikácií a systémov a tiež podporu od špecialistov spoločnosti vrátane manažmentu ► tento voucher získal startup Stavario.
👉 #CloudService voucher od IBM poskytol 5 000 € a viac ako 100 produktov a služieb pokrývajúcich dáta a AI, kontajnery, IoT a blockchain ► tento voucher získal startup ResQuant.

O súťaži

Medzinárodná platforma CEE Startup Network prepája menšie regióny, ktoré stoja mimo hlavné mestá a poskytne im silnejší hlas na startupovej scéne. Založili ju v Ostrave (Moravskoslezské inovační centrum, Česko) spoločne s partnermi z Katovíc (Poľsko) a zo Žiliny (Slovensko) s ambíciou budovať nadnárodný startupový ekosystém. Jej prvou aktivitou je medzinárodná súťaž Startup Voucher #2022, do ktorej sa prihlásili desiatky startupov.

Všetko o medzinárodnej startupovej súťaži nájdete na stránke Startup Voucher #2022 a tiež na stránke CEE Startup Network.

Tlačová správa MSIC

Zdieľajte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *