Čo všetko priniesla konferencia IRR 2022

V Žiline sa minulý týždeň v utorok 3. mája 2022 uskutočnil už 14. ročník konferencie Inovačný rozvoj regiónov IRR 2022, ktorú zorganizovalo Inovačné centrum INOVIA v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom.

Bohatý program

Aké sú dnes najväčšie výzvy v inováciách a ako ich plánujeme zvládnuť? Ako sa prispôsobiť rýchlym zmenám vo svete? Ako je to s inováciami v regióne Žiliny? Odpovede aj na tieto otázky ponúkol nabitý program s viacerými osobnosťami a ich inšpiratívnymi príspevkami.

Prínos inovácií a inovačného centra pre región

Konferenciu otvorila téma prínosu inovácií a inovačného centra pre región, v rámci ktorého predstavil fungovanie, projekty a výsledky Moravskosliezskeho inovačného centra MSIC jeho riaditeľ Pavel Csank.

O možnostiach financovania inovácií v regiónoch hovoril Marián Cipár z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky.

Inovácie z nášho regiónu nám priblížili títo inovátori:

  • Róberta Vršková zo Žilinskej univerzity v Žiline hovorila o možnostiach identifikácie neštandardného správania vo verejných priestoroch pomocou umelej inteligencie.
  • Martina Antošová z Univerzitnej nemocnice Martin predstavila špičkových inovátorov Martinskej nemocnice, ich inovačné projekty a pripravenosť na budúcnosť zdravotnej starostlivosti.
  • Radoslav Mizera účastníkom predstavil kooperačnú platformu Solved ako spôsob riešenia spolupráce na lokálnych aj medzinárodných projektoch.
  • Juraj Fehervari zo spoločnosti Be Lenka vysvetlil, ako naštartovali svoje podnikanie s návrhom a predajom pohodlnej barefoot obuvi a ako zo Žiliny dodávajú svoje výrobky do viac ako 50 krajín sveta.
  • Iveta Hrabovská zaujala svojim príbehom objavovania exkluzívnych chutí džemov Gentlejam.

INOVIA – vízie a plány

Dlhodobé zámery a vízie Inovačného centra INOVIA, ktoré začalo svoju činnosť v januári 2022, ako aj plány v najbližšom období predstavil jeho riaditeľ Vlastimil Kocián.

Panelová diskusia

Najväčšie výzvy v inováciách rozvinula panelová diskusia viacerých známych osobností, medzi nimi boli:

  • Martina Antošová – Univerzitná nemocnica Martin,
  • Pavel Csank – riaditeľ, Moravskoslezské inovační centrum MSIC,
  • Tomáš Lodňan – CEO spoločnosti GoodRequest,
  • Ján Pavlík – riaditeľ odboru regionálneho rozvoja Žilinského samosprávneho kraja
  • a Marek Polic – spolumajiteľ spoločnosti KROS.

Ocenenie inovácií

Za účasti predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej sa uskutočnilo slávnostné vyhlásenie a odovzdávanie ocenenia inovácií Žilinského kraja. Viac informácií o ocenených nájdete na stránkach: Inovácia Žilinského kraja 2021 a Stredoškolský podnikateľský zámer 2021.

Nasledoval Inovačný kvíz, v ktorom boli pripravené podnetné otázky a odovzdané zaujímavé ceny – medzi nimi INOVIA vouchre na konzultačné služby pre víťazov kvízu.

Neformálny networking

Záverečnou časťou podujatia bol neformálny networking účastníkov s názvom „Inovátori, spoznajme sa!“. Účastníci konferencie mohli spoločne diskutovať medzi sebou alebo s nasledujúcimi odborníkmi:

  • Iveta Hrabovská – GentleJam,
  • Martina Beniačová a Tomáš Krpeľan – TM Technique,
  • Radoslav Mizera – platforma Solved,
  • Róberta Vršková – Žilinská univerzita v Žiline,
  • Michal Janovčík – financovanie inovácií,
  • Juraj Kavecký – biznis poradenstvo
  • a Michal Žarnay – digitalizácia samosprávy.

Podnety od účastníkov

Účastníci konferencie neboli len pasívnymi prijímateľmi informácií – svojimi otázkami sa zapojili do diskusií a taktiež odpovedali cez mobilnú aplikáciu sli.do na otázku: „Čo pre Vás znamená inovácia?“ Odpovede sú zaznamenané v tomto word cloude a je z neho zrejmé že inovácie vnímajú účastníci ako budúcnosť, novú príležitosť, zlepšenie, pokrok.

Prezentácie

Prezentácie jednotlivých spíkrov konferencie IRR 2022 nájdete vo formáte PDF ► na tomto odkaze.

Fotogaléria

Veľkú fotogalériu z konferencie IRR 2022 nájdete ► na tomto odkaze.

Dotazník spokojnosti účastníkov konferencie

Pretože považujeme za dôležité vyhodnotiť spätnú väzbu od účastníkov konferencie IRR 2022, prosíme Vás o vyplnenie tohto krátkeho dotazníka ► IRR 2022 – dotazník spokojnosti účastníkov.

Poďakovanie

Ďakujeme takmer stovke účastníkov a veríme, že ste stretli ľudí podobnej krvnej skupiny sa mnohí dozvedeli hŕbu podnetných informácií a získali nové inšpirácie pre svoje podnikanie. Zároveň sa tešíme na budúce stretnutia a spoluprácu.

Organizátori

Zdieľajte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *