Energetické úspory, elektromobilita a ich financovanie (online prezentácia)

Potreba energetických úspor dáva stále význam vzhľadom na nárast cien energií. Na online seminári zistíte, kde môže vaša prevádzka ušetriť energie a tiež vám predstavíme možnosti grantového financovania opatrení súvisiacich so zvyšovaním energetickej efektívnosti prevádzky, či s výrobou energií z obnoviteľných zdrojov energie. Dozviete sa aj za akých okolností  môže byť pre firmy prínosné využívanie elektromobilov, keďže od roku 2035 sa v Európe budú môcť predávať už iba nové osobné automobily, ktoré produkujú nulové „výfukové“ emisie.

ČO SA DOZVIETE

  • vaša prevádzka z hľadiska rozdelenia spotrieb energie
  • monitoring – korektné čísla odhalia pravdu
  • využívanie moderných technológií na úsporu energie
  • aktuálne a plánované grantové výzvy z Plánu obnovy a Programu Slovensko podporujúce energetickú efektívnosť a obnoviteľné zdroje energie
  • elektromobilita v kocke – autá, nabíjanie a život s elektromobilom
  • ekonomické benefity prechodu na elektromobil
  • prechod na elektromobilitu s podporou štátu
  • najčastejšie hoaxy o elektromobilite a ako je to v skutočnosti
  • prechod na elektromobil v praxi

KTO JE VÁŠ LEKTOR

Ing. Martin Fugger – profesionál v oblasti riadenia komplexných transformačných projektov a nadšenec technologických inovácií. Jeho počiatočné nadšenie z elektromobilov prerástlo do vlastného podnikania v oblasti elektromobility. Dnes sa popri predaji jazdených elektromobilov púšťa aj do budovania nabíjacej infraštruktúry na Slovensku. Jeho poslaním je aktívne prispieť k efektívnejšiemu prechodu na elektromobilitu a pomôcť eliminovať čo najviac emisií produkovaných v doprave.

HOSTIA

Ing. Rastislav Tvarog –  špecialista na energetickú certifikáciu budov, termovízne merania, projektové hodnotenie energetickej hospodárnosti, energetický audítor, majiteľ spoločnosti TWG-energo, s .r. o., ktorá od roku 2008 spracovala 10.000+ energetických certifikátov, auditov, posúdení či termovízií.

Ing. Maroš Janovič – je súčasťou tímu Grantexpert.sk, kde využíva svoje dlhoročné skúsenosti. Široké portfólio projektov uskutočnených pod jeho vedením zahŕňa hlavne investičné projekty občianskej infraštruktúry a vybavenosti, životného prostredia, kultúry, elektronizácie služieb pre územné samosprávy a inovatívnych technológií pre malé a stredné podniky.

KEDY

3. 5. 2023

09:00 – 13:00 hod.

KDE

Online

Registrácia a ďalšie informácie ↓↓↓

Zdieľajte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *