Naštartovali sme startupové fórum pre Žilinu aj región

Na prvom stretnutí INOVIA Startup Forum sme sa zišli v pondelok 19. decembra v priestoroch firmy Hyperia v Crystal Palace v centre Žiliny. Účastníci prišli zo Žilinského kraja, ale aj z Banskej Bystrice a Prešova. 

O čo išlo?

Zmysel INOVIA Startup Forum ako súčasť širšieho startupového ekosystému predstavil Vlastimil Kocián, riaditeľ Inovačného centra INOVIA a takisto oboznámil účastníkov s užitočnými online nástrojmi pre startupistov. Potom nasledovalo predstavenie sa účastníkov a spoločná diskusia, ktorá položila základ pre vytvorenie širšej startupovej komunity. 

Čo sa tým naštartovalo?

Možno aj vo svojom okolí poznáte niekoho, kto má svoj zaujímavý nápad v šuflíku, pretože si nie je istý, či by s jeho uskutočnením mohol uspieť na trhu. Ďalší ľudia sú už so svojím nápadom ďalej, vytvorili prototyp alebo získali prvých zákazníkov, no stále sa im nedarí preraziť v silnej konkurencii, alebo nemajú správne nastavený produkt či marketing. A niektorí sa možno z rôznych dôvodov a prekážok na rozbeh svojho podnikania vykašľali alebo nemajú čas popri iných aktivitách a práci na rozíjanie svojho vysnívaného projektu. 

Toto všetko by sa nemuselo stať, keby boli v kontakte s podobnými ľuďmi, ktorí by im v kritickej chvíli vedeli poradiť, zdieľať skúsenosti alebo inak podať pomocnú ruku. Aj pre tieto dôvody je dobré byť v kontakte s ľuďmi na rovnakej vlne v rámci jednej komunity.

Preto INOVIA Startup Forum prepája ľudí s nápadmi a startupových začiatočníkov s ľuďmi, ktorí svoj startup už úspešne rozbehli a tiež so skúsenými podnikateľmi s otvorenou mysľou a potenciálnymi investormi.

Pre koho je fórum určené?

Pridať sa môže ktokoľvek, stačí si zodpovedať otázku: Čím vieš prispieť ostatným členom startupovej komunity (skúsenosti, kontakty, nápady, …)? 

Dajte nám o vás vedieť vyplnením tohto stručného prihlasovacieho formulára.

Čo bude ďalej?

Samozrejme, hneď v januári 2023 pokračujeme. Niektoré zo zrelých nápadov sa môžu dostať do pripravovaného INOVIA akcelerátora a odtiaľ rovno do biznisu. O aktuálnom dianí na žilinskej startupovej scéne vás budeme priebežne informovať.


Sme Inovačné centrum INOVIA, ktoré pomáha podnikavým ľuďom zlepšovať svet. 🤝 🌍 🚀

👉 Dajte nám o Vás vedieť!

👉 Aj Vy môžete byť súčasťou inovačného ekosystému.

👉 A možno to bude práve Váš nápad, ktorý v budúcnosti zmení svet.


INOVIA Startup Forum je pravidelné otvorené podujatie organizované so zámerom budovať komunitu zaujímajúcu sa o startupy. V rámci Startup Fóra každý mesiac organizujeme Startup Workshop, na ktorom sa stretávajú podnikavci, ľudia so začínajúcimi a rozbehnutými startupmi s mentormi a skúsenými podnikateľmi s mysľami otvorenými pre spoluprácu a zdieľanie. Viac…

Zdieľajte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *